What is a general knowledge test

General knowledge recruitment test

The general knowledge test is what most fear, because the general knowledge test covers all the disciplines that were dubbed “study subjects” in school. This makes it all the more difficult to prepare for the general knowledge recruitment test - because the topics range from A for foreign policy to Z for zoology. How you can best prepare for the general knowledge recruitment test and why the general knowledge recruitment test is so meaningful for HR officers is the subject of this article.

General knowledge recruitment test

You have already completed the test before. Hence you cannot start it again.

You must sign in or sign up to start the test.

You must first complete the following:

Results

Test answered. Results are analyzed. One moment please…

Results

of 20 questions answered correctly

Time:

Elapsed time

Result: of points, ()

Earned Point (s): of, ()
Essay (s) Pending (Possible Point (s):)

Categories

  1. General knowledge - Abbreviations0%
  2. General knowledge - biology and chemistry0%
  3. General Knowledge - Geography0%
  4. General Knowledge - History0%
  5. General knowledge - intercultural knowledge0%
  6. General knowledge - literature0%
  7. General Knowledge - Math0%
  8. General Knowledge - Music & Art0%
  9. General knowledge - personalities and inventions0%
  10. General Knowledge - Politics0%
  11. General knowledge - sport0%
  •  

    You failed. Keep practicing!

    • Recruitment test complete course for all professions
    • Current questions from this year 2021
    • All test fields available
    • Step-by-step explanations of all solutions
    • Immediately feasible online
    • over 3500 current questions and answers

    Activate access

  •  

    Passed. Keep practicing anyway!

    • Recruitment test complete course for all professions
    • Current questions from this year 2021
    • All test fields available
    • Step-by-step explanations of all solutions
    • Immediately feasible online
    • over 3500 current questions and answers

    Activate access

These topics could be part of the general knowledge recruitment test

As already indicated, the thematic breadth of the general knowledge recruitment test is immense. This means that you should prepare yourself for questions from these categories:

  • Abbreviations
  • Chemistry and biology
  • Geography and regional studies
  • Foreign words
  • History and cultural history
  • Social studies
  • Intercultural knowledge
  • IT
  • Art, culture, music and literature
  • Medicine and sports
  • Personalities and big events
  • physics
  • politics
  • technology

In order to get in the mood for the different subject areas, two questions should now be presented as examples for each category:

 
  • Recruitment test complete course for all professions
  • Current questions from this year 2021
  • All test fields available
  • Step-by-step explanations of all solutions
  • Immediately feasible online
  • over 3500 current questions and answers

Activate access

 
  1. Abbreviations: What does the abbreviation “i. d. R. “? (Answer: "as a rule" is the short form for "as a rule".)
  2. Abbreviations: What does the abbreviation BI mean? (Answer: "BI" is short for "Citizens' Initiative".)
  3. Chemistry and Biology: Define the term emulsion. (Answer: An emulsion is obtained when one liquid is mixed drop by drop with a second liquid. In the emulsion process, two liquids can be mixed which otherwise cannot be combined.)
  4. Chemistry and Biology: Complete the sentence: “…. Humans have chromosomes. " (Answer: humans have 23 pairs of chromosomes and 46 chromosomes.)
  5. Geography and regional studies: What is the name of the highest mountain in Germany? (Answer: At almost 3000 meters (2962 meters), the Zugspitze is the highest mountain in Germany.)
  6. Geography and regional studies: Which federal state is the largest in Germany? (Answer: In terms of area, Bavaria is the largest federal state. North Rhine-Westphalia has the most inhabitants.)
  7. Foreign words: Which technical term describes the distribution of profits from the shareholding? (Answer: The profit distribution from the shareholding is called "dividend".)
  8. Foreign words: The prices for goods and goods are generally higher (not just for individual products), then that means: ... (Answer: inflation.)
  9. History and cultural history: Which festival emerged as the high point of the hippie movement in the USA? (Answer: The Woodstock Music and Art Festival was held in New York State in 1969. More than 400,000 guests attended, although only 60,000 were expected.)
  10. History and cultural history: Who is the author of the novel "The Tin Drum"? (Answer: The novel by Günter Grass was published in 1959.)
  11. Social Studies: Which protests immediately initiated German reunification? (Answer: The first Monday demonstrations took place in 1989.)
  12. Social Studies: When did car-free Sundays exist and why? (Answer: There was a major oil crisis in 1973, which caused oil prices to soar to dizzying heights. Car-free Sundays and speed limits should ease the situation from 1974 onwards.)
  13. Intercultural knowledge: Buddhists believe in the eternal cycle of suffering and rebirth. How can this cycle be broken? (Answer: by entering nirvana)
  14. Intercultural knowledge: The most important philosopher of the Enlightenment movement, Immanuel Kant, lived there. (Answer: Immanuel Kant comes from Königsberg in Prussia. He was born there in 1724. There he died in 1804.)
  15. IT: What does "web 2.0" mean? (Answer: The term "web 2.0" was created in 2003. It describes a decentralized Internet concept in which the users themselves should become active. Blogs and social networks are practical examples of "web 2.0".)
  16. IT: What do we understand by "cookies" in the IT world? (Answer: In the IT world, cookies are small snippets of information that are stored on the user's computer when he visits a homepage. This is how the personalization and re-targeting of websites works today.)
  17. Art, culture, music and literature: Who painted "The Night Watch"? (Answer: The Dutch painter Rembrandt made the painting “The Night Watch”, which was completed in 1642.)
  18. Art, culture, music and literature: Which dance performance do castanets belong to? (Answer: The rattles, which are played in pairs and are called castanets, are used in flamenco for rhythmic dance accompaniment.)
  19. Medicine and Sports: What is the name of the so-called stress hormone that increases blood pressure and heart rate? (Answer: adrenaline. Basically, however, it is a warning sign from the body, because adrenaline is released when there is danger or fighting.)
  20. Medicine and Sports: What is the point of disease prophylaxis? (Answer: Prophylaxis means prophylaxis and prevention at the same time. Ideally, prophylaxis helps or prevents an illness.)
  21. Personalities and big events: What do Sir Edmund Hillary and Tenzing Norgay have in common? (Answer: They reached the summit of Mount Everest in 1953 - and they were the first people in history to do so.)
  22. Personalities and big events: What act can be attributed to Adolf Kolping? (Answer: Adolf Kolping is responsible for the establishment of the journeyman's association.)
  23. Physics: What size is measured in light years? (Answer: Units of length can be measured in light years. For example, light travels 9.5 trillion kilometers in a year.)
  24. Physics: What are the most important subject areas in physics? (Answer: optics, mechanics and thermodynamics.)
  25. Politics: The Federal Chancellor puts up the question of confidence ... (Answer: Parliament, speak to the Bundestag. The question of confidence is to be used to clarify whether there is still a majority for the political strategy.)
  26. Politics: On September 11, 2001, NATO declared ... (Answer: Alliance case. This is based on the assumption that an attack against an alliance partner is also an attack on the other members.)
  27. Technology: What is the purpose of a generator? (Answer: Mechanical energy or kinetic energy is converted into electrical energy by one generation. The smallest known variant is the bicycle dynamo.)
  28. Technology: What is the law of leverage? (Answer: force times force arm equals load times load arm.)

This is why the general knowledge recruitment test is so important

Personnel officers recommend applicants to use the recruitment test for all professions to prepare for the general knowledge recruitment test. A spokesman himself explains why this is so important: “Knowing the general knowledge of an applicant is very important for us HR officers. It shows us how well the applicant is involved in classic subjects and also whether he is up-to-date, because the questions in the general education recruitment test can only be answered for those who were already good at school and also that have followed current events in the media. Comprehensive general knowledge is important because we assume that someone who enjoys learning and is eager to learn in all directions will have few problems getting good grades in vocational school and perhaps even at one after completing their training Want to participate in further training. "